На завершення навчань “Сі Бриз-2020” п’ять кораблів НАТО зайшли в Одесу. ФОТО

 

По завершенні міжнародних навчань “Сі Бриз-2020” у порт Одеси зайшли кораблі другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2).

Як передає служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил ЗСУ, візит у суботу, 25 липня, відбувся відповідно до Плану заходів міжнародного співробітництва.

Серед іноземних військових кораблів, які завітали в Одесу – фрегати Королівських ВМС Іспанії “Alvaro De Bazan” F101, МС Румунії “Regina Maria” (бортовий номер 222) та ВМС Турецької Республіки “Yildirim” (243).

“Цього року група SNMG2 увійшла до складу учасників українсько-американського навчання «Сі Бриз-2020», спрямованого на виконання спільних завдань по сприянню безпеки в Чорноморському регіоні”, 0 нагадали в пресслужбі ВМСУ.

Як інформує місцеве видання “Думська“, перед тим у Практичній гавані пришвартувалися два корвети — румунський “Контрадмірал Себастіан” (борт 264) і болгарський “Бодрий” (14).

Всі кораблі, зазначає видання, вже не раз гостювали в Одесі, крім іспанського фрегата, який вперше у Чорному морі і в Одесі.

Фотогалерея “Думської” і ВМСУ:

кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_6 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_2 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_7 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_1 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_3 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_4 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_5 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_8 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_10 кораблі постійної військово-морської групи НАТО-2 - SNMG2 в Одесі_11
<
>

Нагадаємо, екіпаж іспанського флагмана на  навчаннях Sea Breeze 2020 відзначився – його льотчики провели успішну рятувальну операцію з доставки травмованого американського моряка з есмінця Porter DDG78 до Одеси, де йому надали допомогу в шпиталі.

Фрегат F101 Alvaro De Bazan
Довжина фрегата – 147 метрів, ширина – 19, осадка – 8метрів.
Водотоннажність близько 6000 тонн.
Дві газові турбіни General Electric LM 2500 (такі ж, як на американських есмінцях типу “Арлі Берк”) і дві дизельні установки Bazan-Caterpillar розганяють його до 28 вузлів.
Alvaro de Bazan оснащений аналогом американської бойової інформаційно-керуючою системою “Іджіс”. Основна ударна зброя корабля – протикорабельні ракети “Гарпун”. Крім того, в нього є 48 шахт вертикального пуску для різних ракет, торпедні установки тощо. “Базан” несе один протичовновий вертоліт SH-60″Сі Хоук”.

Кораблі пробудуть в Одесі до 28 липня.

У зв’язку з запобіганням поширення COVID-19 відвідування мешканцями та гостями міста кораблів НАТО не передбачено.

Як повідомляла “Новинарня“, 2020 року через поширення коронавірусу було змінено формат проведення українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ “Сі Бриз” – вони стали “безконтактними”.
Загальний термін проведення навчання скорочено до 7 діб. До участі залучалися тільки кораблі й літаки. Участь підрозділів сухопутної, водолазної компоненти і розгортання міжнародного штабу в Одесі було скасовано.

Читайте також:
Американська авіація провела масштабну операцію на Чорному морі в рамках “Сі Бриз-2020”

У Чорному морі – активна фаза українсько-американських навчань “Сі Бриз-2020”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна