Американська авіація провела масштабну операцію на Чорному морі в рамках “Сі Бриз-2020”

 

Підрозділи військово-повітряних сил США, що базуються на різних авіабазах в Європі, провели 22 липня масштабні тренування в рамках навчань “Сі Бриз-2020”. Американська авіація діяла в міжнародному повітряному просторі над акваторією Чорного моря.

Винищувачі F-16 із 31-ї ескадрильї (31st Fighter Wing) злетіли з італійської авіабази Авіано та здійснили рейд в район навчань біля берегів України.

Трохи раніше з авіабази Мілденголл, що у Великій Британії, злетіли заправники КС-135 Stratotanker із 100-ї заправної есадрильї (100th Aerial Refueling Wing).

Також у район навчань прибули ударні безпілотники MQ-9 Predaitor з Мирославецької військової бази в Польщі та літак MC-130J Commando II із 352-ї ескадрильї спеціальних операцій.

У цей час в районі навчань патрульний P-8 Poseidon працював з американським есмінцем DDG78 Porter.

Винищувачі F-16 відпрацювали навчальні сценарії з використанням крилатих ракет JASSM класу “повітря-поверхня” (високоточна ракета дальнього радіусу дії, призначена для ураження добре захищених цілей).

Після дозаправки від літаючого танкера винищувачі пішли на аеродром базування.

MC-130J Commando II застосовувався для дослідження можливості введення сил спеціального призначення, які дозволили б виконувати операції в будь-якій області.

“Проведення операцій у Чорному морі забезпечує стабільність у всьому регіоні. Наша спільна присутність зміцнює відносини з нашими союзниками і партнерами, одночасно сповіщаючи будь-якого супротивника, що ми віддані колективній обороні та готові відповісти у складній обстановці”, – сказав командувач ВПС США в Європі та Африці (USAFE) генерал Джефф Гаррігян.

У рамках навчань Sea Breeze 2020, які через карантин уперше проходять без берегової складової, в Чорному морі задіяні понад 2 тисячі військовослужбовців із восьми країн – України, США, Норвегії, Іспанії, Румунії, Туреччини, Болгарії, Грузії.

Читайте також:
До шпиталю в Одесу доставили пораненого військового моряка з американського есмінця Porter

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна