У Чорному морі – активна фаза українсько-американських навчань “Сі Бриз-2020”

 

Сьогодні триває активна морська фаза багатонаціональних навчань “Сі Бриз-2020”, від української сторони залучили корабельно-катерні тактичні групи ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Як передає АрміяInform у четвер, 23 липня, українські корабельні з’єднання зустрілися у точці рандеву Чорного моря з іншими кораблями країн-учасниць навчань і вже у складі багатонаціональних тактичних груп приступили до відпрацювання комплексу спільних практичних дій.

Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

Головні завдання, які ставить керівництво навчань перед учасниками – це відпрацювання за стандартами НАТО морських операцій, що направлені на забезпечення миру та безпеки у кризовому регіоні.

Фото: Фото: АрміяInform

Одним з перших епізодів навчань стало ведення патрулювання визначених морських ділянок в режимі активного радіообміну інформацією, відпрацювання тактичного маневрування з ухиленням від атак противника та відбиття швидкісних малорозмірних цілей у морі із застосуванням озброєння.

З цими завданнями успішно впоралася одна з катерних багатонаціональних тактичних груп, до складу якої увійшли катери ВМС ЗС України та Морської охорони Державної прикордонної служби і патрульний катер Військово-Морських Сил Грузії.

Спеціально для участі в цьогорічному “Сі Бризі” в Чорне море увійшло корабельне з’єднання НАТО ‒ Друга постійна військово-морська група (SNMG2), що складається з іспанського фрегата  “Альваро де Базан” (флагман з’єднання), турецького фрегата “Йилдирим”, румунського фрегата “Регіна Марія” і болгарського корвета “Шквал”.

Фото: АрміяInform

У маневрах візьмуть участь й кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Крім того, до навчань залучаються екіпажі румунського корвета “Контр-адмірал Себастьян” та американського ракетного есмінця типу “Арлі Берк” USS Porter. До сил і засобів повітряного компоненту навчань входять літаки тактичної авіації Повітряних сил ЗС України та вертольоти морської авіації національних ВМС, які взаємодіятимуть з патрульним протичовновим літаком P-8 Poseidon ВМС США.

Фото: АрміяInform

Управління українсько-американськими навчаннями здійснюється шляхом дистанційної інтеграції штабів із застосуванням стандартів НАТО, що дозволяє досягнути повної взаємосумісності під час підготовки до проведення безпекової операції в морі та відпрацювання заходів з протичовнової, протикорабельної, протиповітряної оборони, пошуково-рятувальних операцій, надання допомоги аварійному кораблю, що зазнав лиха тощо.

Якісному проведенню цьогорічних міжнародних військових навчань “Сі Бриз”, як і в попередні роки, знову намагається перешкодити Чорноморський флот Російської Федерації.

Країна-агресор в рамках “раптової перевірки боєготовності військ” оголосила про проведення своїх військово-морських навчань.

Російські “ділянки навчань” майже впритул проходять, а в декількох місцях і взагалі перетинаються із морськими зонами практичних стрільб кораблів-учасників “Сі Бризу-2020”.

Як відомо, метою навчань “Сі Бриз-2020” є підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС ЗС України, ВМС США, держав-партнерів та постійно діючих військово-морських груп НАТО під час виконання спільних завдань задля підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:
В акваторії Чорного моря стартували 20-ті міжнародні навчання “Сі Бриз”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна