До військових навчань “Об’єднані зусилля” залучать новітні комплекси “Нептун” та “Вільха”

 

Ракетні комплекси РК-360МЦ “Нептун” і “Вільха” візьмуть участь в командно-штабних навчаннях “Об’єднані зусилля – 2020”.

Про це в п’ятницю, 11 вересня, повідомляє “Український мілітарний портал”.

Також до навчань залучать безпілотні літальні комплекси Bayraktar TB2.

Нагадаємо, 23 серпня міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про прийняття на озброєння берегового ракетного комплексу “Нептун”, зараз він уже відпрацьовуватиме покладені на нього завдання, а не в рамках випробувань.

РК-360 МЦ – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Запуск “Нептуна”. Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Ракетний комплекс “Вільха” прийнятий на озброєння ЗСУ у 2018 році, її серійне виробництво було розпочали два роки тому. Зараз відбувається випробування модернізованих версій ракети “Вільха-М”, “Вільха-М1” та “Вільха-М2”.

У перспективі ракета Р-224М2 “Вільха-М2” зможе досягати дальності у 141 км та 202 км з новим видом палива, при збережені бойової частини вагою 170 кг.

24 липня 2019 року в рамках чергового етапу заводських випробувань високоточної системи залпового вогню “Вільха-М”, пуски здійснювалися штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади.

“Вільха-М”. Фото: ГШ ЗСУ

Тепер же в рамках “Об’єднані зусилля-2020” ракетний комплекс “Вільха” разом з РК-360МЦ “Нептун”, розробки КБ “Луч”, будуть відпрацьовувати завдання покладені на Збройні сили України.

Читайте також:
Авіаційна ескадрилья на Житомирщині відпрацювала виведення літака з-під удару

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна