На Миколаївщині та Херсонщині триває активна фаза навчань “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

 

У Миколаївській та Херсонській областях відбулися практичні дії у рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля – 2020”.

У рамках маневрів у середу, 23 вересня, відбулись бригадні навчання окремої механізованої бригади і тактичне навчання з підрозділами окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України та 16-ї дшбр ЗС Великобританії.

“На Миколаївщині учасники навчань відпрацьовували штурм населених пунктів, наступ з ходу на непідготовлену оборону, атаку переднього краю противника та бій за оволодіння ротними опорними пунктами на першій позиції”, – переповідають хід навчань в пресцентрі ГШ ЗСУ.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Також було задіяно тактичний повітряний десант зі складу окремої механізованої бригади.

У Херсонській області десантно-штурмові підрозділи України та Великої Британії тренувалися у захопленні плацдарму та форсуванні водної перешкоди на всіх видах десантно-переправних засобів і подоланні її по понтонному мосту.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

“Як сказав український письменник Юрій Липа: “Щоб мати авторитет – треба мати силу”. Наша сила – в нашій єдності!”, – цитує головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Руслана Хомчака його пресслужба.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Хомчак акцентував, що навчання за своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням наших партнерів є унікальним. Це яскрава демонстрація взаємосумісності між силами і засобами як ЗС України, інших складових сил оборони так і з країнами-членами НАТО.

“Україна – єдина країна в сучасній Європі, що має успішний досвід протидії збройній агресії РФ. Це, зокрема, стало можливим завдяки допомозі наших партнерів. Підтримка і солідарність з нашою державою всього цивілізованого світу вкрай важливі, адже українське військо захищає не тільки Україну, а й Європу”, – підкреслив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Читайте також:
“Ми можемо”: Хомчак провів заключну конференцію перед навчаннями “Об’єднані зусилля-2020”

Злетіли в Британії – десантувалися в полі на Миколаївщині: як почалися навчання “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

У Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. ФОТО, ВІДЕО

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.
У серпні на координаційній нараді було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року.

До навчання залучатимуться радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща (загалом п’яти країн НАТО), а також окремий підрозділ британських десантників.

Загалом рамках КШН “Об’єднані зусилля” заявлена участь 12 тисяч військових по всій території України. За проведенням навчання будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі РФ візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною
пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна