Під час виконання завдання на Дніпропетровщині загинув головний сержант бригади “Хартія” Олександр “Капа” Ющенко

23 квітня під час виконання бойового завдання в районі Долинського на Дніпропетровщині загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України “Хартія” Олександр Ющенко з позивним “Капа”.

Про це повідомили міський голова Луцька Ігор Поліщук і пресслужба бригади.

26 квітня з воїном попрощаються у Луцьку в Кафедральному соборі Святої Трійці.

“Це непоправна втрата для всієї нашої військової родини. Олександр Михайлович зробив вагомий внесок у формування сержантського корпусу, був гідним прикладом та справедливим керівником”, – написали в бригаді.

Олександр “Капа” Ющенко

Олександр розпочав свою військову кар’єру у 2005 році, вивчившись на танкіста, за рік став командиром відділення. У 2014 році повернувся до військової справи. У складі спецпідрозділу “Омега” брав участь у бойових діях на сході. Був нагороджений вогнепальною зброєю та орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

У 2015 році був одним із засновників формування 4-тої бригади оперативного призначення Національного гвардії України “Рубіж”.

У 2018 році став командиром відділення у 25-й окремій бригаді охорони громадського порядку НГУ. У 2022 році “Капа” мобілізувався до ССО ЗСУ. Згодом перевівся до 5-ї окремої бригади НГУ. Розпочав службу в 13-ї бригаді оперативного призначення НГУ “Хартія” з квітня 2023 року. Одразу був призначений на посаду головного сержанта бригади.

Олександр Ющенко також мав пристрасть до тренування тварин. У 2020 році закінчив курс кінологів у Житомирській академії поліції.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна