У США розкрили, коли ЗСУ отримають перше озброєння з пакета допомоги на $1 млрд

Перше обладнання в межах оголошеного нещодавно пакета військової допомоги на 1 мільярд доларів доставлять в Україну протягом кількох днів.

Про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає “Європейська правда” 26 квітня.

Він нагадав, що у США є великі склади зі зброєю на території Польщі.

“В цьому списку є речі, які можуть бути доставлені туди (в Україну – ред.) в дуже короткі терміни, за лічені дні… Інші речі займуть більше часу”, – зазначив Кірбі.

Натомість речник Пентагону Пет Райдер відмовився детально розповідати про терміни прибуття американського озброєння в Україну, однак додав, що процес доставки вже розпочався.

“Ми вже розпочали процес переміщення деяких видів озброєння, боєприпасів і техніки, які, як я вже згадував раніше, будуть там протягом декількох днів, якщо не раніше”, – розповів він.

За словами Райдера, США, зокрема, вже розпочинають доставку в Україну артилерійських боєприпасів.

Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $1 млрд: що в списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна