Тимчук: Савченко сама показувала у ВР пістолет і гранати, вона терористка чи хвора

 

Надія Савченко показувала пістолет і гранати, які в неї були, у будівлі парламенту в четвер, 15 березня,
Як передає “Новинарня“, про це написав у “Фейсбуці” нардеп від “Народного фронту” Дмитро Тимчук.

“Савченко сама «засвітила» пістолет і гранати в сумці, очевидно, бажаючи похвалитися, або що там у її голові ще виникло. Це навряд чи є свідченням високого інтелекту. До того ж свідчить: в реальності Савченко є найяскравішою ілюстрацією до того, проти чого на словах сама ж бореться – «я депутат, мені все можна»”, – зазначає Тимчук у дописі 16 березня.

“Тинятись у центрі столиці і по парламенту людина з гранатами може у двох випадках – або якщо вона терорист (чи як мінімум зловмисник), або психічно хвора. Думаю, у встановленні, з чим ми маємо справу в даному разі, і полягає головне питання”, – написав Тимчук.

Він висловив подив, навіщо Надії Савченко в парламенті потрібен навіть легальний нагородний пістолет.

“Але ось про нагородні гранати ми не чули. По суті, це – незаконне зберігання боєприпасів, тобто кримінальний злочин”, – наголосив нардеп.

Він визнав, що вчорашня заява генпрокурора Юрія Луценка в парламенті про те, що Надія Савченко готувала у ВР теракт, у багатьох викликала здивування та скепсис.

“Савченко не придумала нічого розумнішого, ніж через пару годин після цього припхатися в Раду з гранатами, побічно підтвердивши можливість того сценарію, про який говорив Луценко. Тут повертаємося до питання про рівень інтелекту пані Савченко”, – зазначив Дмитро Тимчук, у минулому – колега Надії по Збройних силах України.

Читайте також:
Савченко потрапила в базу “Миротворця”

Надія Савченко: А ви, скажіть, хіба хоч раз не планували підірвати Раду чи АП?

Як повідомляла “Новинарня“, у четвер, 15 березня, депутат Надія Савченко була на допиті у Службі безпеки України як свідок у справі керівника ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана, якого 8 березня було затримано на КПВВ “Майорськ” з арсеналом зброї з “ДНР” та обвинувачено в підготовці теракту в Києві із розстрілом парламенту.
Савченко заявила, що готова взяти Рубана на поруки, а всі українці хоч раз мріяли підірвати Верховну Раду.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що внесе на розгляд парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт нардепа Надії Савченко за підозрою в плануванні теракту в парламенті України.
“У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко (…) особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі: урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе”, – сказав Луценко з трибуни ВР.

Раніше Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”, ч.3 ст.258 “Терористичний акт” Кримінального кодексу України.

Рішенням Шевченківського райсуду Києва Рубана взято під варту на 60 діб без застави.

У справі фігурує помічник Савченко Олег Мезенцев як один зі співучасників групи, яка готувала злочин та причетна до перевезення зброї з непідконтрольної території України.

Голова СБУ Василь Грицак розповів, що спецслужба має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену в Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва, а також про зв’язки затриманого з Віктором Медведчуком.

15 березня парламент виключив Надію Савченко з Комітету з питань нацбезпеки й оборони.

Того ж дня вона закликала до військового перевороту.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що Надія Савченко 15 березня прийшла в парламент із пістолетом і гранатою в сумці, через це її вивели із сесійної зали депутати від “Народного фронту” Тетерук, Левус і Бондар.

У лютому 2017 року разом із Володимиром Рубаном в окупований Донецьк “козьїми тропами” їздила Надія Савченко.
Тоді повідомлялося, що вона підбивала на бунт десантників ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна