Відбувся новий обмін полоненими 100 на 100

У четвер, 8 лютого, відбувся вже третій з початку 2024 року і 51-й загалом обмін полоненими, у межах якого в Україну повернулися 100 захисників.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед врятованих військовослужбовців цього разу – 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

Усі визволені – рядового та сержантського складу.

Список звільниних тут

84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (82 з них – оборонці “Азовсталі”), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на “Азовсталі”, рідних братів Миколу та Романа.

Загалом від моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 захисників та захисниць.

Коордштаб також висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну.

Під час обміну 8 лютого 2024 року Під час обміну 8 лютого 2024 року Під час обміну 8 лютого 2024 року Під час обміну 8 лютого 2024 року
<
>
Фото з ТГ Володимира Зеленського

У міноборони РФ повідомили, що обміняли 100 своїх вояк, тобто обмін відбувся 100 на 100.

Відео:

Передісторія

Як інформувала “Новинарня“, попередні великі обміни відбувалися:

14 січня 2023 року стало відомо, що Росія зірвала запланований великий обмін військовополоненими. Надалі у Стамбулі про обмін говорили омбудсмани двох країн Дмитро Лубінець і Тетяна Москалькова; було зафіксовано кроки РФ назустріч у питанні звільнення полонених та заручників.

Читайте також:
Незабаром трек з обміну військових спрацює, а Ердоган результату щодо кримських бранців РФ поки не показав, – Зеленський

207 на волі: СПИСОК звільнених з полону 31 січня 2024 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.