З російського полону повернувся захисник Маріуполя, рідні якого загинули від ракетного удару в Дніпрі

З російського полону вдалося повернути молодшого сержанта Захара, який потрапив до рук російських військових разом зі своєю дружиною Тетяною після евакуації з “Азовсталі” у травні 2022 року.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Менш ніж за пів року жінку вдалося обміняти й повернути в Україну. Тетяна оселилася разом з двома доньками у Дніпрі. Однак 14 січня росіяни вдарили ракетою у багатоповерхівку, де мешкала родина. Захисниця загинула під завалами разом з молодшою донечкою та матір’ю чоловіка. Старша донька, 19-річна Руслана, сьогодні чекає на повернення тата”, – розповіли у відомстві.

Додому також повертаються медики, які в надлюдських умовах рятували побратимів і цивільних на Маріупольському металургійному комбінаті та “Азовсталі”.

Також серед звільнених:

  • старший лейтенант, який боронить Україну з 2014 року, пройшов Дебальцево і двічі удостоєний ордена “За мужність”;
  • двоє рідних братів, солдатів ЗСУ Анатолій та Павло;
  • один оборонець острова Зміїний.

Нагадаємо, 31 січня відбувся 50-й обмін військовополоненими між Україною та Росією. Додому повернули ще 207 оборонців.

Передісторія

Як інформувала “Новинарня“, попередні великі обміни відбувалися:

14 січня 2023 року стало відомо, що Росія зірвала запланований великий обмін військовополоненими. Надалі у Стамбулі про обмін говорили омбудсмани двох країн Дмитро Лубінець і Тетяна Москалькова; було зафіксовано кроки РФ назустріч у питанні звільнення полонених та заручників.

Читайте також:
Незабаром трек з обміну військових спрацює, а Ердоган результату щодо кримських бранців РФ поки не показав, – Зеленський

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна