Скандальний ексзаступник МВС Гогілашвілі працює в спецпідрозділі ГУР і виконує бойові завдання, розповів Буданов

Ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі працює в спецпідрозділі розвідки “Шаман” і виконує бойові завдання.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю “Радіо Свобода”, коментуючи скандал із Гогілашвілі в 2021 році.

“Він працює в бойовому підрозділі ГУР, так званому “Шаман-бат”, – сказав Буданов.

Очільник ГУР також прокоментував інформацію щодо наявності в Гогілашвілі російського громадянства, назвавши її “дурницею”.

“Коли він був на посаді заступника міністра внутрішніх справ, він, як мінімум, проходив офіційну спеціальну перевірку, яка офіційно сказала, що з ним все нормально, ніякого російського громадянства у нього немає. Це просто факт”, – заявив глава військової розвідки.




Буданов вкотре зазначив, що Гогілашвілі був і є його другом.

“Я ніколи не казав якось інакше і не збираюсь казати”, – наголосив розвідник і повторив, що жив у будинку Гогілашвілі, бо в той час його власне житло ремонтували.

Читайте також:
ДБР відкрило дві справи проти ексзаступника голови МВС Гогілашвілі

Передісторія

Як повідомляла “Новинарня“, 11 грудня 2021 року стало відомо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі у грубій формі відповідав правоохоронцям, які зупинили його для перевірки документів на в’їзді в Донецьку область. Відео інциденту з нецензурною лайкою зібрало тисячі переглядів у YouTube.

Як відомо, Гогілашвілі – чоловік помічниці президента України Марії Левченко. У нього підтвердили російське громадянство в минулому.

Уже через пів року після призначення Гогілашвілі заступником міністра, у жовтні 2020 року, президент нагородив його орденом “За заслуги”.

13 грудня 2021 року, після скандалу на дорозі, уряд звільнив Гогілашвілі з урядової посади.

Про нього тим часом з’явилося багато іншої компрометуючої інформації: громадянство РФ, помічник Валуєва, фіктивна освіта, кришування “антинаркотичних центрів”, посада по квоті секретарки президента.

За даними “Новинарні“, Марія Левченко постійно працює в кабінеті Володимира Зеленського та у 2020 році брала участь у нараді в ОП, після якої було зірвано спецоперацію із затримання “вагнерівців”.

Читайте також:
“Був заступник – нема заступника”: Арахамія прокоментував російське громадянство Гогілашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна