Президентка Єврокомісії, високий представник ЄС та прем’єр Словаччини відвідали Бучу

доповнено

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, Високий представник ЄС Жозеп Боррель та прем’єр Словаччини Едуард Гегер відвідали Бучу, де було вбито сотні мирних мешканців.

Фотографії опублікував телеграм-канал прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у п’ятницю, 8 квітня.

“Відвідали Бучу. Показав президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, Високому представнику ЄС Жозепу Боррелю та прем’єру Словаччини Едуарду Гегеру звірства, які вчинили російські військові над цивільними українцями”, – йдеться у повідомленні.

“Ми ніколи не пробачимо ворогу цих злочинів. Спільно працюємо з нашими європейськими партнерами над тим, щоб якнайшвидше зупинити агресора”, – додав Шмигаль.

“Сьогодні розкрита перша братська могила. Прокуратура, правоохоронні органи проводять ідентифікацію. За словами міського голови, на даний момент ідентифіковано понад 160 загиблих людей. Практично всі, хто в першій могилі, — з кульовими пораненнями. Тобто вони були вбиті російськими агресорами й відповідно поховані в цій братській могилі”, – зазначив Денис Шмигаль.

Глава Єврокомісії відзначила, що в Бучі вони побачили жахливе лице російської війни.

Ми побачили безсоромний, беззастережний жах, що сіють російські війська скрізь, де вони з’являються. Ми бачимо, що тут кордон демократичної Європи, який боронять українські воїни”, – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Очільниця Європейської комісії підкреслила, що вони приїхали в Бучу, щоб висловити свою солідарність та показати, що Європа та світ стоїть на боці України й надалі підтримуватиме нашу державу.

Прем’єр Словаччини Едуард Гегер також поділився світлинами з Бучі на сторінці у соцмережі:

Раніше було оголошено, що ЄС виділить 7,5 млн євро на розслідування, яке Україна проводить у зв’язку із воєнними злочинами у київському передмісті Буча та інших містах.

Читайте також:
У Бучі триває ексгумація закатованих росіянами місцевих мешканців

Нагадаємо,

районний центр Буча в північно-східному передмісті Києва з початку березня перебував під окупацією армії РФ. Звільнення міста Збройними силами та іншими формуваннями сил оборони України відбулося 1 квітня.
Після повернення Бучі на навколишніх населених пунктів під контроль ЗСУ в них виявили сотні тіл цивільних громадян, убитих російськими окупантами. Ці злочини рашистів отримали назву “Бучанська різанина”.
За попередніми даними МВС, в Бучі загинули щонайменше 400 цивільних.

У зв’язку з цим прокурор Карла дель Понте заявила, що Міжнародний кримінальний суд має видати ордер на арешт Путіна.

3 квітня президент Володимир Зеленський заявив про створення спецмеханізму правосуддя та Книги катів, щоб притягнути винних у воєнних злочинах проти України до відповідальності.

Стали відомі підрозділи армії рашистів, які чинили звірства в Бучанському районі, а також список особового складу 64-ї мотострілецької бригади з Бучі.

Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель – не пробачимо ніколи!

Читайте також:
#BuchaMassacre: Голова Євроради шокований звірствами росіян, анонсує суди і нові санкції

Катівня в Бучі: полонених цивільних у підвалі зв’язували, ставили на коліна й розстрілювали. ВІДЕО

Світ побачив звірства російських окупантів – попереду міжнародний трибунал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна