Боксер Олександр Хижняк завоював “срібло” на Олімпіаді в Токіо

доповнено

На Олімпійських Іграх у Токіо в суботу, 7 серпня, український боксер Олександр Хижняк завоював “срібло” у ваговій категорії до 75 кг.

Як передає “Новинарня“, українець програв бразильцю Еберту да Консейсану Соузі.

У першому  раунді наш боксер пішов уперед і почав здобувати перевагу над суперника. Українець майже не відпускав бразильця від канатів, а наприкінці 3-хвилинки завдав кілька небезпечних ударів.

Підсумок раунду – усі п’ять суддів віддали перемогу Хижнякові.

У другому раунді він продовжив тиснути на Соузу, бразилець намагався з усіх сил збити темп суперника, але той одразу же повертався до атак. Знову судді віддали перевагу Олександрові – він гарантував собі перемогу за очками, якби його не нокаутували.

Хижняк продовжив тиснути, але Соуза відбивався. Бразильцеві вдалося здобути перемогу – українець потрапив у нокаут і суддя достроково зупинив бій.

Фото: Reuters

Український боксер прокоментував поразку у фіналі олімпійського турніру.

“Дуже хотілося перемогти. І зараз важко прокоментувати фінальний поєдинок. Напевне, ще потрібно ще попрацювати, щоби заслужити золоту медаль. Буду продовжувати підготовку, попереду Париж”, – розповів він.

Хижняк впевнений, що неодмінно матиме нагоду на реванш.

“Олімпійські Ігри важко порівняти з іншими змаганнями. Тут всі супротивники дуже сильні. І перший суперник і останній – їх важко порівнювати. Але це дійсно високопрофесійні спортсмени. Я вже боксував з бразильцем і перемагав його. Сподіваюсь, в майбутньому ми зустрінемось знов і я його переможу”, – наголосив Хижняк.

Напередодні в надскладному поєдинку у півфіналі Хижняк переміг філіппінського боксера Еуміра Марсьяла.

Спочатку український боксер поступався супернику, але потім зміг вирвати перемогу.

Полтавець Олександр Хижняк у 2017 році став чемпіоном Європи серед чоловіків віком до 22 років, а потім чемпіоном світу у середній вазі, а у 2019 році здобув золото на Європейських іграх.

Тепер в активі збірної України в Токіо загалом 16 нагород, із них одна золота, п’ять срібних і десять бронзових.

Нагадаємо, раніше бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла ЧеркасоваМарта Фєдіна і Анастасія Савчук – серед дуетів у артистичному плаванні та борчиня Ірина Коляденко (категорія до 62 кг), Людмила Лузан за веслування на каное-одиночці на 200 метрів і каратист Станіслав Горуна.

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів, борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг), каратистка Анжеліка Терлюга та дует каноїсток Людмили Лузан і Анастасії Четверікової (на дистанції 500 метрів).

“Золото” для України у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг виборов народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк.

Читайте також:
Стало відомо, скільки українські олімпійці отримають за призові місця

“Технічна помилка”: організатори Олімпіади вибачилися за те, що назвали українських плавчинь росіянками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна