Українка Анжеліка Терлюга здобула “срібло” з карате на Олімпіаді-2020. ВІДЕО

доповнено

У четвер, 5 серпня, українська каратистка (вагова категорія до 55 кг) Анжеліка Терлюга здобула срібну медаль Олімпійських ігор у Токіо.

Як передає “Новинарня“, вона у фіналі змагань поступилась спортсменці з Болгарії Івет Горановій із рахунком 1:5.

Це перша медаль України у цьому виді спорту на Олімпійських іграх.

Фото: Reuters

29-річна одеситка Анжеліка Терлюга – триразова чемпіонка Європи та срібна призерка Європейських ігор. Представляє Збройні сили України.

До півфіналу на Олімпіаді вона вийшла з першого місця в групі завдяки перемогам над єгиптянкою Радвою Саєд та японкою Міхо Міяхарою, а також нічиїм із австрійкою Беттіною Планк і казашкою Молдир Жанбирбай.

У півфіналі змагань Терлюга перемогла 27-річну представницю Тайваню Цзиюнь Вень, дворазову чемпіонку Азійських ігор та триразову чемпіонка Азії. Терлюга вела в поєдинку 4:1, проте за секунду до фінального свистка суперниця зрівняла рахунок. У результаті перемогу українка отримала за рішенням суддів.

Фото: Reuters

Із нагородою Анжеліку Терлюгу привітав президент України Володимир Зеленський.

Здобуті сьогодні нагороди – “бронза” (веслування на каное-одиночці на 200 метрів) і “срібло” у карате – підняли нашу державу в загальному рейтингу Ігор у Токіо на 36-те місце.

Тепер в активі збірної України в Токіо загалом 13 нагород, із них одна золота, три срібні й дев’ять бронзових.

Нагадаємо, раніше бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла ЧеркасоваМарта Фєдіна і Анастасія Савчук – серед дуетів у артистичному плаванні та борчиня Ірина Коляденко (категорія до 62 кг) та Людмила Лузан за веслування на каное-одиночці на 200 метрів.

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів, борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг) та каратистка Анжеліка Терлюга.

“Золото” для України у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг виборов народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк.

Читайте також:
Каноїстка Людмила Лузан завоювала “бронзу” Олімпіади


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.