Українка Світоліна героїчно виграла “бронзу” на тенісному турнірі Олімпіади в Токіо

доповнено

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна таки виборола медаль в індивідуальній першості на тенісному турнірі Олімпіади-2020 у Токіо.
У драматичному матчі за третє місце, що відбувся 31 липня, Світоліна обіграла Олену Рибакіну з Казахстану – 1:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Поєдинок тривав дві з половиною години.

Букмекери з невеликою перевагою вважали фавориткою 22-річну казахстанську тенісистку, хоча кращий рейтинг WTA має досвідченіша 26-річна Світоліна. Еліна – четверта ракетка на турнірі і шоста у світі, Олена – №№ 15 і 20 відповідно.

Наша співвітчизниця ніби непогано почала, зрівняла рахунок – 1:1, але далі в стартовій партії не змогла нав’язати боротьбу, віддавши дві свої подачі. Суперниця – уродженка Москви, яка живе в Словаччині, а представляє Казахстан – діяла гостріше, вдало приймала м’ячі ближче до лінії.

У другому сеті українка поступалася – 1:3, проте змогла переламати хід гри, зрівняла рахунок – 3:3, вела 6:5, а свій клас змогла підтвердити на тай-брейку.

Третя партія почалася знову невдало. Еліна не змогла взяти дві подачі Рибакіної та віддала свою – 0:3. Надалі Світоліна ще раз проявила себе як справжній боєць – зробила зворотний брейк, натиснула на своїй подачі – рахунок став 4:4. Ще один брейк – і вже 5:4.

Українка подавала на матч, мала сім (!) матч-болів – і 6:4. Нарешті, є перша тенісна медаль з Олімпіад в історії українського спорту!

Її приносить уродженка Одеси, яка представляє Харків і проводила нібито невдалий сезон.

Емоції Еліни Світоліної після останнього розіграшу

Еліна Світоліна з бронзовою медаллю Олімпіади-2020

“Золото” виграла швейцарка Белінда Бенчич.

До речі, Світоліна перед самими Олімпійськими іграми в Токіо вийшла заміж за француза Гаеля Монфіса, знаменитого колегу тенісиста.

Коментар Еліни Світоліної в ефірі каналу UA: Перший:

“Після програшу було дуже важко повернуться знову в колію. Після перемоги неймовірні відчуття. Якщо чесно, я намагалася боротися до кінця, програвала в другому сеті, і в третьому теж. Було дуже мало шансів, але я намагалася боротися до кінця. Віддала всі сили, які залишалися.

Звичайно, перший сет був взагалі дуже поганий з мого боку, але я боролася. Я думаю, що саме характер мене повернув у матч. Ця перемога просто неймовірна.

У першому сеті десь, напевно, нерви зіграли. У принципі, я була налаштована досить добре, але в тенісі взагалі непросто після програшу повертатися в турнір, тому що у нас все йде на виліт, а тут [на Олімпіаді] – за третє місце.

Переломити хід подій у другому сеті, а потім повернутися у третьому – я витратила всі можливі сили. Зараз стою – все болить і ноги не тримають, але я рада, що змогла перемогти. Ця “бронза” для мене багато чого значить.

Було витрачено неймовірно багато сил за весь цей тиждень. Я програвала в деяких матчах. Було витрачено багато психологічних сил і нервів… Я дуже рада, що це сталося саме тут. Це дуже неймовірні відчуття… Після турніру планую трохи відпочити, а далі візьму участь в американській серії [турнірів WTA]”.

Нагадаємо, на шляху до “бронзового” поєдинку Еліна Світоліна обіграла Лауру Зігемунд (Німеччина), Айлу Томлянович (Австралія), Марію Саккарі (Греція), Камілу Джорджі (Італія) та поступилася у півфіналі Маркеті Вондроушовій (Чехія).

В активі збірної України на Олімпіаді тепер п’ять медалей, усі – бронзові. Крім Еліни Світоліної, їх здобули Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів та плавець Михайло Романчук на 800 м вільним стилем.
Станом на 14:35 31 липня збірна України займає 62-ге місце загального медального заліку (0-0-5). А попереду команда Китаю – 21-12-12.

Читайте також:
Зеленський позбавив держстипендій трьох олімпійців, яких впіймали на допінгу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.