Український шпажист Ігор Рейзлін сенсаційно здобув “бронзу” Олімпіади

доповнено

37-річний фехтувальник Ігор Рейзлін, який представляє Збройні сили, здобув для України другу медаль на Олімпійських іграх-2020 у Токіо. У боротьбі за третє місце в одиночному турнірі з чоловічої шпаги він переміг італійця Андреа Сантареллі з рахунком 15:12 і здобув “бронзу”.

Це вже друга бронзова медаль збірної України на Олімпіаді в Токіо за два стартові дні змагань.

Фото з бою Ігоря Рейзліна проти Андреа Сантареллі:

Скріншоти з телетрансляції UA: Перший

Результат Рейзліна є історичним. Раніше Україна на Олімпіадах ніколи не проходила навіть у півфінал одиночного турніру з чоловічої шпаги.
Загалом це вперше за 17 років українець пробився у півфінал у чоловічому фехтуванні. На Олімпіаді-2004 українець Владислав Третяк завоював “бронзу” у шаблі.

На шляху до “бронзового” двобою армійський шпажист із Києва здолав Беньяміна Штеффена (15:11), в 1/8 фіналу – теж швейцарця Макса Гайнцера (15:12, програючи 9:12), у чвертьфіналі – Мухаммеда ель-Сайєда з Єгипту (15:13), у півфіналі поступився французу Ромену Каннону (10:15).

Нагадаємо, прапороносець Богдан Нікішин – наш фаворит у чоловічій шпазі – цього дня вибув із турніру вже в першому колі.

Ігор Рейзлін досі був дворазовим призером чемпіонатів світу (у 2019 році в Будапешті – “срібло” у командній шпазі та “бронза” в особистій).
У 2021 році Рейзлін став переможцем етапу Кубка світу з фехтування в Казані в одиночному турнірі. На тому ж турнірі Україна могла здобути “золото” і в команді, але програла її на останніх секундах.
Олімпіада-2020 у Токіо стала першою в кар’єрі Рейзліна. На Ігри у 2004, 2008, 2012 та 2016 роках він не пробився.
Ігоря тренує батько Дмитро Рейзлін.

Читайте також:
Киянка Дар’я Білодід здобула для України першу медаль Олімпіади в Токіо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна