“Прокляття олімпійських прапороносців”: Костевич і Нікішин залишилися без медалей

 

Без медалей у другий день змагань на Олімпіаді-2020 у Токіо залишилися прапороносці збірної України Олена Костевич і Богдан Нікішин. На жаль, наразі підтверджується правило: той, хто на церемонії відкриття Олімпійських ігор несе прапор, за результатами наступних змагань не потрапляє на п’єдестал.

У неділю, 25 липня, 36-річна чернігівка Олена Костевич у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів зупинилася на четвертому місці, вибивши 197,6 бала. До фіналу вона кваліфікувалася з сьомим результатом.

“Золото” виграла Віталіна Бацарашкіна з Олімпійського комітету Росії (240,3 – олімпійський рекорд), “срібло” – у болгарки Антоанети Костадінової (239,4), “бронза” – в китаянки Цзян Рансін (218,0).

Раніше в цій дисципліні Костевич ставала чемпіонкою Олімпіади-2004 в Афінах та бронзовою призеркою Ігор 2012 року в Лондоні, була переможницею й медалісткою світових та європейських першостей.

Олена Костевич так прокоментувала сайту НОК України свій виступ на 10-метровій дистанції: “Починати важко, це перший старт. У кваліфікації складно було спіймати хвилю спокою. Сподіваюсь, весь адреналін вже вийшов і далі буде спокійніше”.

Досвідчена стрільчиня ще матиме шанс здобути нагороду Токіо, адже 27 липня виступить у командних змаганнях, а 29 липня змагатиметься в особистому заліку в стрільбі з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів.

У фехтуванні на шпагах 41-річний Богдан Нікішин із Дніпра вже в 1/16 фіналу поступився Лану Мінгао (КНР) – 12:13.

Натомість до 1/8 фіналу, а потім і до чвертьфіналу й півфіналу, з українських шпажистів пройшов лише Ігор Рейзлін.

Нагадаємо, на відкритті Олімпіади-2020 прапори своїх країн уперше мали нести чоловік і жінка. У збірній Україні це були досвідчені Богдан Нікішин та Олена Костевич.
Наразі єдиною медаллю України на Іграх у Токіо залишається “бронза” Дар’ї Білодід у дзюдо.

Читайте також:
Олімпіада в Токіо: львівський армієць Коростильов зупинився на 4-му місці в стрільбі з пістолета

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна