Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади-2020: уперше в історії це будуть чоловік і жінка

 

Прапор України на урочистій церемонії відкриття Олімпійських ігор у Токіо нестимуть олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Таке рішення ухвалили на загальнокомандних зборах спортсмени Олімпійської збірної України, які вже присутні в Олімпійському містечку в Токіо, повідомляє Національний олімпійський комітет України.

“Ці Ігри вже п’яті в моїй кар’єрі. Я завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих та досвідчених представників кульової й стендової стрільби. Мені приємно бути в їхніх рядах”, – поділилася своїми враженнями Костевич.

“Для мене велика честь – нести прапор України. Дуже вдячний іншим вітчизняним спортсменам за довіру та повагу. Позитивно ставлюся до того, що буде два прапороносці”, – відзначив Нікішин.

Уперше в історії проведення Олімпіади країни-учасниці повинні мати одразу двох прапороносців – жінку та чоловіка. Це пов’язано з активною позицією Олімпійського комітету щодо відстоювання принципів гендерної рівності.

Олімпіада-2020 також стане першими Олімпійськими іграми з рівною гендерною ознакою, адже майже 49% учасників змагань – жінки.

Як писала “Новинарня“, Міжнародний олімпійський комітет також уперше за майже 130 років вніс зміни у девіз Олімпіади, додавши до нього ще одне слово.

Урочисте відкриття ХХХІІ Олімпійських ігор у Токіо, які через пандемію коронавірусу перенесли з 2020 на 2021 рік, відбудеться 23 липня. Ігри триватимуть до 8 серпня 2021 року.

Відповідно до “коронавірусних” протоколів, розроблених Оргкомітетом Ігор у Токіо, спортсмени мають можливість прибути в Олімпійське селище не раніше ніж за 5 днів до початку своїх змагань і повинні виїхати протягом 2 діб після завершення виступів. Тому в день відкриття Ігор в Токіо перебуватимуть представники збірної України з академічного веслування, велоспорту, бадмінтону, боксу, гімнастики спортивної, кінного спорту, легкої атлетики, настільного тенісу, стрільби кульової, стрільби з лука, стрільби стендової, стрибків у воду, тенісу, тріатлону, фехтування.

Читайте також:
Став відомий склад збірної України для участі в Олімпійських іграх у Токіо. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна