Уперше в історії змінили девіз Олімпійських ігор

 

Вперше за майже 130 років Міжнародний олімпійський комітет вніс зміни у девіз Олімпіади, додавши до нього ще одне слово.

Про це у вівторок, 20 липня, пише агентство Reuters із посиланням на сесію МОК, яка проходить у Токіо

Старий девіз “Citius, Altius, Fortius” або “Швидше, вище, сильніше” був затверджений П’єром де Кубертеном ще у далекому 1894 році, коли було створено Міжнародний олімпійський комітет. Тепер до цього вислову додали нове слово – “Разом”.

Тож, девіз наразі виглядає так: “Citius, Altius, Fortius – Communis” або “Швидше, вище, сильніше – разом”.

Комітет підтримав це рішення одноголосно. Нинішній голова МОК Томас Бах пояснив його причини.

“Ми маємо адаптувати девіз під сучасність… Спільні зусилля приносять швидші та кращі результати, ніж індивідуальна робота… Це рішення є важливим етапом у нашому розвитку і надсилає чіткий сигнал – ми хочемо приділити особливу увагу солідарності”, – сказав він.

Додамо, що Олімпійські ігри 2020 відбудуться лише у 2021 році через пандемію COVID-19. Подія проходитиме в столиці Японії Токіо.

Читайте також:
Став відомий склад збірної України для участі в Олімпійських іграх у Токіо. СПИСОК

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна