Українка Еліна Світоліна прорвалася в 1/4 фіналу тенісного турнірну Олімпіади

 

Перша ракетка України Еліна Світоліна у вівторок, 27 липня, зіграла матч 1/8 фіналу тенісного турніру Олімпіади-2020 у жінок та перемогла в трьох сетах гречанку Греції Марію Саккарі – 5:7, 6:3, 6:4.

Про це інформує “24-й канал”.

Спортсменки провели на корті 2 години 41 хвилину. Українка хоч і має на турнірі 4-й номер посіву, та все ж букмекери віддавали перевагу Саккарі (14). На відміну від Еліни, яка перед стартом Олімпійських ігор вийшла заміж за французького тенісиста Гаеля Монфіса, гречанка перші два матчі виграла у двох сетах, тоді як Світоліна щоразу витрачає три важкі партії.

Скріншот із відео

Світоліна почала для себе матч якнайкраще, адже повела в сеті з рахунком 1:4. Однак згодом Саккарі вдалось змінити хід поєдинку та взяти чотири гейми поспіль – 5:4. Тоді Еліна Світоліна відіграла такий потрібний брейк та залишила собі шанси на перемогу у першій партії – 5:5. Марії Саккарі пощастило – м’яч доторкнувся до сітки і перелетів на сторону українки, вона вийшла вперед у сеті 6:5. Перша ракетка України відіграла брейк, але на більше Еліна не спромоглася – 7:5.

У другій партії українській тенісистці довелося атакувати, і вона віддала суперниці лише три гейми.

Стартовий гейм у вирішальному сеті залишився за Саккарі. Завдяки успішним першим подачам Світоліній вдавалося швидко вийти вперед. Спортсменки показували рівну гру на головному корті Олімпіади-2020 у Токіо – 3:3 за геймами.

Саккарі емоційно реагувала на рішення судді на вишці. Не менш емоційною була на корті і Світоліна.

“Вона криками супроводжувала свої хороші та погані розіграші. Напруга у зустрічі трималася до останнього. Жодна з тенісисток не хотіла робити подарунок одна одній у вигляді виходу у чвертьфінал – 4:5”, – зазначає “24-й канал”.

У підсумку українка з трьома матч-болами вирвала перемогу в третьому сеті – 4:6.

Тепер у чвертьфіналі Світоліна зіграє з італійкою Камілою Джорджі, 61-ю ракеткою світу (Еліна – шостий номер рейтингу WTA).

Варто додати, що з розіграшу на Олімпіаді вже вилетіли перша ракетка світу Ешлі Барті з Австралії та другий номер посіву японка Наомі Осака, яка запалювала вогонь Ігор на церемонії відкриття.

Читайте також:
Олімпіада-2020: Костевич і Омельчук виграли “бронзу” в стрільбі з пневматичного пістолета

Тенісистка Еліна Світоліна на карантині вивчає українську мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна