Каноїстка Людмила Лузан завоювала “бронзу” Олімпіади. ВІДЕО

доповнено, додано відео

Українка Людмила Лузан на Олімпіаді в Токіо здобула бронзову медаль за веслування на каное-одиночці на 200 метрів. Її результат – 47.034.

Про це стало відомо вранці в четвер, 5 серпня.

Наша 23-річна каноїстка впевнено пройшла півфінал Олімпіади з найкращим результатом серед суперниць – 47.339, але у фіналі поступилася представницям США Невін Гаррісон (45.932) та Канади Лоуренс Венсан-Лапуант (46.786).

Варто зазначити, що ця дисципліна дебютувала на Олімпійських іграх.

Людмила Лузан ще візьме участь у змаганнях у веслуванні на каное-двійці на 500 метрів 6 серпня.

Вона представляє товариство “Динамо” та Полтавську область.

Людмила Лузан

Людмила Лузан так прокоментувала свій бронзовий успіх:

“Чесно, здається, що я сплю, це сон і не можу повірити. Стільки років йшла до медалі, я настільки щаслива. Дякую всім, хто підтримував, спасибі моїм тренерам. Це просто неймовірно, ми разом прийшли до цієї медалі.

Звичайно, я мріяла перемогти. Але це перша Олімпіада і впевнена, що на мене ще чекатимуть золоті медалі. Чекає моя коронна дистанція – 500 метрів у двійці і там я хочу показати результат. Але не можу повірити, що в мене є “бронза”.

Немає нічого неможливого, просто віра в те, що ти робиш,і є люди, які тебе підтримують. Можна звернути гори”.

Тепер в активі збірної України в Токіо загалом 12 нагород, із них одна золота, дві срібні й дев’ять бронзових.

Нагадаємо, раніше бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла ЧеркасоваМарта Фєдіна і Анастасія Савчук – серед дуетів у артистичному плаванні та борчиня Ірина Коляденко (категорія до 62 кг).

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів та борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг).

“Золото” для України у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг виборов народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк.

Читайте також:
Олімпійський рекорд: українка Лузан виграла першу в історії Ігор жіночу гонку в каное-одиночці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна