“Слуга народу” Беленюк виборов для України “золото” Олімпіади в Токіо

доповнено, додано відео

Фото: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

 

Борець із Києва, народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк здобув для України першу золоту медаль на Олімпійських іграх в Токіо.

Як передає “Новинарня“, в середу, 4 серпня, у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг він переміг угорця Віктора Лорінца.

Скріншот із відео

Уперше в історії чинний народний депутат приніс Україні олімпійську медаль.

30-річний атлет представляє Збройні сили України.

На шляху до фіналу Беленюк переміг у стартовому поєдинку європейського чемпіона, спортсмена із Сербії Зураба Датунашвілі, у чвертьфіналі виявився сильнішим за алжирця Башира Сід Азара. У півфіналі українець впевнено переміг хорвата Івана Гуклека з рахунком 7:1.

З угорцем Лорінцом, першим номером “посіву”, українець (#2) зустрічався десятий раз за кар’єру, і вдесяте переміг, тепер – 5:1.

 Після перемоги в сутичці за “золото” Беленюка станцював традиційний для наших чемпіонів гопак.

Фото:

Це друга олімпійська нагорода Жана Беленюка. На Олімпіаді-2016 у бразильському Ріо-де-Жанейро він став срібним призером. Також Жан – багаторазовий чемпіон та призер світу і Європи, чемпіон і срібний призер Європейських ігор (2019, 2015).

Відтак в активі збірної України вже дев’ять нагород Олімпіади-2020 – одна золота, дві срібні та шість бронзових.

Бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна та борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла Черкасова.

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів та борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг).

Читайте також:
Олімпійський рекорд: українка Лузан виграла першу в історії Ігор жіночу гонку в каное-одиночці

Суд відсторонив українського легкоатлета від Олімпіади в Токіо


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.