“Технічна помилка”: організатори Олімпіади вибачилися за те, що назвали українських плавчинь росіянками

доповнено

Організатори Олімпіади-2020 у Токіо офіційно вибачилися після того, як на церемонії нагородження українських спортсменок, які займаються художнім плаванням, назвали росіянками.

Про це інформує AP у четвер, 5 серпня.

“Це була суто технічна помилка. Голос, який викликав (медалістів), повинен був сказати: “Збірна України”, але замість цього сказав ОКР (Олімпійський комітет Росії). Звичайно, люди помітили це, і відповідальний за оголошення вибачився. Я також використав цю можливість, щоб висловити свої вибачення перед тими, хто входить в українську команду”, – зауважив представник оргкомітету Маса Танка.

Оголошення на олімпійських об’єктах зазвичай робляться японською, англійською та французькою.

4 серпня український дует Марта Фєдіна та Анастасія Савчук завоював бронзові нагороди у довільній програмі на змаганнях з артистичного плавання.

На пресконференції після змагань журналіст із РФ запитав Фєдіну і Савчук про відносини з росіянками Світланою Ромашиною і Світланою Колесніченко, які сиділи поруч, згадавши про “непрості взаємини між країнами”.

“Спорт не належить до політики, на змаганнях ми ніколи не ведемо себе вороже, ми завжди підтримуємо один одного. У нас взагалі немає ні до кого ворожого настрою, ми всі один одного поважаємо. Кожен дуже сильно працює, і ми завжди вітаємо з кожною медаллю”, – сказала Савчук.

Водночас Фєдіна зазначила, що вони з росіянками “взагалі найкращі подружки”.

“У нас все дуже по-доброму… Ми привітали їх з перемогою, тому що ми розуміємо, чого це коштує”, – додала спортсменка.

Як відомо, представниці ОКР в Токіо Ромашина і Колесніченко виграли золоті медалі.

Нагадаємо, раніше на офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо виправили карту, на якій Крим був відділений від України.
Тоді російське посольство у Японії звернулася до МОК, щоб окупований український півострів знову зображали як частину РФ.

Читайте також:
Південнокорейський телеканал вибачився за зображення Чорнобиля під час представлення України на відкритті Олімпіади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна