На сайті Олімпіади прибрали межу між Україною й Кримом

 

На офіційному сайті Олімпійських ігор-2020, що сьогодні стартують у Токіо, виправили мапу, на якій Кримський півострів був відокремлений від України кордоном. Після скарг української сторони цю межу прибрали, приєднавши Крим до території України.

Ідеться про спливаюче вікно для спілкування вболівальників під назвою Olympics Cheer Zone в розділі “Розклад і результати”. Кордон між Україною й Кримом на мапі в цьому вікні був помічений у четвер, і Міністерство закордонних справ доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися в цій ситуації.

У п’ятницю, 23 липня, вікно на Olympics Cheer Zone з’явилося вже з правильними кордонами України. Пояснень щодо цього інциденту з боку організаторів не було.

Було:

Стало:

Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Токіо стартує 23 липня о 14:00 за київським часом. Олімпіада була перенесена з 2020 року через пандемію коронавірусу. Ігри триватимуть до 8 серпня – переважно без глядачів на трибунах, із дотриманням жорстких карантинних вимог.

Читайте також:
Став відомий склад збірної України для участі в Олімпійських іграх у Токіо. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна