Південнокорейський телеканал вибачився за зображення Чорнобиля під час представлення України на відкритті Олімпіади

 

Південнокорейський телеканал MBC попросив вибачення за використання некоректних зображень для представлення країн під час відкриття літніх Олімпійських ігор-2020 у Токіо.

Зокрема, Україну телеканал представив зображенням Чорнобильської катастрофи. Фотографію Дракули журналісти використали для Румунії, піцу для Італії і лосося для Норвегії, передає “Радіо Свобода”.

Як пише Guardian, для деяких країн канал підібрав дивні зображення, для інших – стереотипні: спортсменів Великої Британії супроводжували фотографією королеви, а Сальвадор, де криптовалюта є законним платіжним засобом, – символом біткойна.

Деякі зображення, як і те, що було обране для представлення України, викликали критику.

Маршаллові острови були представлені як “колись ядерний полігон для Сполучених Штатів”. Спортсменів Гаїті супроводжував коментар “політична ситуація затьмарена вбивством президента”, а Сирії – що вона відома “підземними ресурсами”, а також, що “громадянська війна там триває вже 10 років”.

Після негативної реакції в соціальних мережах телеканал вибачився.

“Недоречні зображення та підписи були використані для деяких історій. Ми просимо вибачення в країн, зокрема в України, і в наших глядачів”, – йдеться у повідомленні MBC.

Читайте також:
Киянка Дар’я Білодід здобула для України першу медаль Олімпіади в Токіо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна