Українки Лузан і Четверікова здобули “срібло” Олімпіади у веслуванні на каное-двійці

доповнено

У суботу, 7 серпня, на Олімпійських іграх у Токіо українські спортсменки Людмила Лузан і Анастасія Четверікова виграли срібло у веслуванні на каное серед жіночих дуетів на дистанції 500 метрів. Їхній результат – 1:57.499.

Як передає “Новинарня“, наші каноїстки на дві секунди поступилися китаянкам (1:55,495).

Фото: EPA/UPG

Українська пара приїжджала на Олімпіаду в статусі претенденток на медаль. Лузан та Четверікова виграли останній чемпіонат Європи, який проходив за кілька місяців до Ігор-2020, а Людмила називає саме 500 метрів своєю “коронною” дистанцією, пише Суспільне.

До фіналу українки пробилися з двома перемогами: спершу вони виграли відбірковий заїзд, а тоді – перемогли у півфіналі. Двічі показували другий найкращий час: українок випереджала лише пара з Китаю (Сюй Шисяо та Сун Менгя) – чинні чемпіонки світу.

У фіналі боротьба за “золото” розгорнулася саме між цими двома парами. Українки поступалися китаянкам, але впевнено випередили усіх інших суперниць. Третє місце на фініші розіграли Канада та Німеччина.

У підсумку українки втримали срібну нагороду. “Золото” – за Китаєм. А ось у боротьбі за “бронзу” перемогу здобули представниці Канади.

Тепер в активі збірної України в Токіо загалом 15 нагород, із них одна золота, чотири срібні й десять бронзових.

Нагадаємо, раніше бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла ЧеркасоваМарта Фєдіна і Анастасія Савчук – серед дуетів у артистичному плаванні та борчиня Ірина Коляденко (категорія до 62 кг), Людмила Лузан за веслування на каное-одиночці на 200 метрів і каратист Станіслав Горуна.

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів, борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг) та каратистка Анжеліка Терлюга.

“Золото” для України у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг виборов народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк.

Читайте також:
Стало відомо, скільки українські олімпійці отримають за призові місця

“Технічна помилка”: організатори Олімпіади вибачилися за те, що назвали українських плавчинь росіянками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна