“Тримає ситуацію під контролем”: Зеленський через добу зреагував на порушення бойовиками законів війни

 

Президент Володимир Зеленський надвечір у вівторок, 14 липня, відреагував на вбивство медика із засідки під час евакуації загиблого.

Про це інформує пресслужба глави держави.

В офісі президента зазначили, що Володимир Зеленський “тримає під особистим контролем ситуацію з убивством військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця в районі Зайцевого Донецької області”.

На виконання завдання глави держави на місце виїхали Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак і заступник керівника офісу президента Роман Машовець.

“Висловлюємо найщиріші співчуття сім’ям загиблих. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни”, – заявив президент.

Він наголосив, що вчорашнє вбивство українських військових, які хотіли забрати тіло загиблого бійця з поля бою поблизу Зайцевого, – “це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків”.

Читайте також:
“Війна без правил повернулася”. Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

“Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це вкотре переконує в тому, що війна триває”, – зазначив Володимир Зеленський.

Зеленський наголосив, що війна триватиме, допоки “з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації й допоки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму “тиша” по білих касках і по медиках”.

“Ця трагедія ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей. Україна повинна жорстко охороняти свої території. Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків. Україна повинна чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну “обіцянкам” тієї сторони”, – додав Володимир Зеленський.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пообіцяв міжнародний розголос через вбивство медика на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, 13 липня поблизу села Зайцеве, що під Горлівкою Донецької області, російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського військового, який загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої.
Унаслідок цього поліг ще один військовий – медик із евакуаційної групи.
Крім того, одного військовослужбовця було поранено, ще один – отримав бойове травмування.

14 липня сепаратистські ЗМІ та деякі українські медіа поширили інформацію про евакуацію тіла загиблого під Горлівкою українського військового на бік ОРДО – його начебто забрали російські найманці.

Читайте також:
Прем’єр Хорватії висловив співчуття через смерть трьох військових на Донбасі

Прокуратура розслідує обстріл медиків на Донбасі під час евакуації тіла загиблого бійця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна