Прокуратура розслідує обстріл медиків на Донбасі під час евакуації тіла загиблого бійця

 

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками збройних формувань РФ на Донбасі.

Про це у вівторок, 14 липня, інформує пресслужба офісу генпрокурора.

“Прокурори встановили, що 13 липня під час спроби евакуації тіла загиблого командира розвідувального взводу, який підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу с. Зайцевого Бахмутського району, представники незаконного збройного формування РФ здійснили обстріл із великокаліберної стрілецької зброї військовослужбовців, які мали маркування медичного персоналу”, – йдеться у повідомленні.

Для евакуації тіла військовослужбовця було узгоджено режим тиші, але “представники збройних формувань РФ, надаючи обіцянки припинення вогню, мали на меті здійснити напад на медичний персонал”.

Внаслідок обстрілу було вбито сержанта-старшого бойового медика десантно-штурмової роти, а заступник начальника штабу отримав травми середньої тяжкості.

“Досудове розслідування триває”, – зазначено в повідомленні ОГП.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пообіцяв міжнародний розголос через вбивство медика на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, 13 липня поблизу села Зайцеве, що під Горлівкою Донецької області, російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського військового, який загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої.
Унаслідок цього поліг ще один військовий – медик із евакуаційної групи.
Крім того, одного військовослужбовця було поранено, ще один – отримав бойове травмування.

14 липня сепаратистські ЗМІ та деякі українські медіа поширили інформацію про евакуацію тіла загиблого під Горлівкою українського військового на бік ОРДО – його начебто забрали російські найманці.

Читайте також:
“Війна без правил повернулася”. Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна