Кулеба обіцяє міжнародний розголос через вбивство медика на Донбасі

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає варварством вбивство медика на Донбасі. На його думку, це вбивство має ознаки воєнного злочину, тому дипломати постараються, аби подія набула розголосу.

Про це міністр заявив у вівторок, 14 липня, під час брифінгу.

“Буду особисто порушувати це питання (на міжнародній арені – ред.). Відповідь буде максимально жорсткою. Ми залучимо усіх наших партнерів. Ця ситуація набуде розголосу. Тут йдеться про акт варварства”, – сказав він.

За словами міністра, на жаль, не кожен загиблий воїн на Донбасі стає темою розмов дипломатів, але смерть медика, який надавав допомогу пораненому, набуде розголосу, принаймні Кулеба докладе до цього зусиль.

Як інформувала “Новинарня“, 13 липня поблизу села Зайцеве, що під Горлівкою Донецької області, російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського військового, котрий раніше 13 липня загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої.
Унаслідок цього загинув ще один військовий – медик з евакуаційної групи.
Крім того, одного військовослужбовця було поранено, ще один – отримав бойове травмування.

Читайте також:
Унаслідок ворожого обстрілу на Донеччині загинув солдат 79 одшбр Євген Чумаченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна