98-річна жінка здолала пішки 10 км, щоб вийти з окупованої частини Очеретиного. ВІДЕО

98-річна Лідія Степанівна, мешканка Очеретиного на Донеччині, подолала 10 кілометрів пішки, аби вийти з окупованої частини села. Її вдалося доставити у безпечне місце.

Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області.

Будинок жінки, у якому вона жила, зруйнували росіяни. Тому Лідія Степанівна вирішила рятуватися від окупантів та пішки виходила з окупованої частини Очеретиного.

Лідія Степанівна йшла пішки впродовж дня. Вона не мала з собою їжу чи воду, а під час дороги засинала і двічі впала. Як переказують у поліції, жінка трималася на двох палицях і «на характері».

Уже надвечір пенсіонерку помітили військові, які передали її «Білим янголам» — підрозділу Нацполіції, що займається евакуацією цивільних з прифронтових районів. Вони відвезли Лідію Степанівну в шелтер для евакуйованих, їй надали усю необхідну допомогу.

«Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», — каже жінка.

Читайте також:
Російським окупантам вдалося закріпитися в частині Очеретиного, — ОСУВ “Хортиця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна