Жінки потрапляли в трудове рабство: на Одещині викрили міжнародний канал торгівлі людьми

У Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна одеситка. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство.

Про це повідомили у ДПСУ.

“Зловмисниця шляхом обману підшукувала жінок з уразливим станом та з низьким соціальним рівнем життя для роботи за кордоном, насправді ж українки потрапляли до трудового рабства”, – зазначили прикордонники.

По прибуттю до Румунії зловмисниця обмежувала жінок в пересуванні та схиляла до співпраці. Також організаторка змушувала своїх жертв звертатися до державних органів для оформлення соціальних допомог у статусі біженців. А після того, як їм нараховували виплати, відбирала документи та кошти.

“В рамках кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання фігурантки справи. У домоволодіннях зловмисниці виявили низку румунських документів для соціальних виплат потерпілим, мобільні телефони, сім-карти різних операторів, банківські картки Румунії та грошові кошти”, – зазначили у ДПСУ.

Наразі фігурантку злочинної схеми затримано та повідомлено їй про підозру за ст. 149 «Торгівля людьми» Кримінального кодексу України.

Читайте також:
На Донеччині СБУ блокувала міжнародний канал торгівлі людьми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна