На Донеччині СБУ блокувала міжнародний канал торгівлі людьми

 

На Донеччині співробітники СБ України, залучені до операції Об’єднаних сил, спільно з Нацполіцією припинили функціонування міжнародного каналу торгівлі людьми.

Про це повідомляють у прес-центрі ООС.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя налагодила нелегальний бізнес із відправлення жінок для роботи у сфері надання інтимних послуг в одну із країн Близького Сходу.

“Підбір” дівчат вона здійснювала нібито під виглядом роботи у закладах громадського харчування. За кожну переправлену за кордон “заробітчанку” зловмисниця отримувала від замовників триста доларів США.

Правоохоронці затримали жінку в аеропорту Запоріжжя при спробі відправки за кордон двох українок.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання рекрутерки вилучено авіаквитки на ім’я ще двох “заробітчанок” та мобільний телефон із листуванням, що засвідчує протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин справи.

Читайте також:
На Прикарпатті затримали чоловіка, який намагався вивезти боржника в рабство у Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна