На Прикарпатті затримали чоловіка, який намагався вивезти боржника в рабство у Росію

 

На Прикарпатті правоохоронці затримали зловмисника, який намагався незаконно вивезти свого боржника до Росії для трудової експлуатації.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив сектор комунікації ГУ Нацполіції Івано-Франківської області.

Зазначається, що працівники слідчого управління обласного главку поліції ще в січні почали досудове розслідування за фактом звернення жителя Долинського району 1987 р.н. щодо вимагання його знайомим повернення ним боргу – за його словами, неіснуючого.

“В ході розслідування кримінального провадження за фактом вимагання (ч.2 ст. 189 ККУ) встановлено, що зловмисник, погрожуючи фізичною розправою, вимагав з потерпілого повернення боргу. Заявник, у свою чергу, заперечував боргові зобов’язання, проте той примушував їхати відпрацьовувати придуманий борг.
Під  цим приводом 37-річний зловмисник, житель Долинського району Івано-Франківської області, заволодівши його паспортом, завербував заявника 1987 р.н., жителя району, для подальшої трудової експлуатації на території Російської Федерації”, – ідеться в повідомленні.

У середу, 18 квітня, залякавши потерпілого та “вчинивши щодо нього психологічний тиск”, зловмисник намагався незаконно вивезти “боржника” до Росії автомобілем “Мерседес Спринтер”, інформують в НП.

Проте його діям завадили працівники поліції, які в місті Болехів, що на Долинщині, затримали зловмисника.

За висновком правоохоронців, у діях фігуранта вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 149 (“торгівля людьми або незаконна угода щодо людини”) Кримінального кодексу України.
Тож стосовно чоловіка розпочато ще одне кримінальне провадження за вказаною статтею.

Зловмисника в порядку ст. 208 КПК України затримали працівники новоствореного відділу детективів слідчого управління  та відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми прикарпатської поліції.

Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання судом міри запобіжного заходу, триває слідство.

Читайте також:
Рабство ХХІ сторіччя: правоохоронці викрили канал продажу українців у Британію

Українець провів 17 років у рабстві в Азербайджані,
його звільнили у важкому стані

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна