Столтенберг – з візитом в Україні. Вже втретє за час повномасштабного вторгнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 29 квітня приїхав до України з робочим візитом та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє у понеділок, 29 квітня, “Суспільне”.

Під час пресконференції після перемовин Зеленський зазначив, що це вже третій візит Столтенберга України за час повномасштабної війни.

“Загалом, сьогодні ми можемо відзначити, що Україна та Альянс досягли рівня відносин найбільшого за увесь час нашої незалежності, але не найбільшого з можливих”, — підкреслив президент.

Як наголосив глава держави, очевидно, що Україна буде в НАТО, бо “вже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України та гарантуванні такої безпеки”.

“Саме Україну, наших людей, наш потенціал Росія прагне зробити своїм плацдармом для подальшої дестабілізації всього європейського та євроатлантичного простору. І тому саме тут у захисті України відповідь на питання про надійну і довготривалу спільну безпеку”, — заявив Зеленський.

Про візит Столтенберга повідомила також речниця Альянсу Фара Дахлалла.

Сам Генсекретар НАТО згодом написав у мережі Х, що для нього було важливо знову відвідати Київ і зустрітися з президентом Зеленським:

“Ситуація складна, але це ще не запізно, щоб Україна перемогла – і ще більше допомоги вже прямує. НАТО також посилюється на довгострокову перспективу, виводячи Україну на незворотний шлях до Альянсу”.

Читайте також:
Столтенберг закликає союзників прискорити допомогу для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна