Столтенберг закликає союзників прискорити допомогу для України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни Альянсу проявити політичну волю і зробити усе можливе для того, щоб Україна швидше отримувала потрібну їй зброю та боєприпаси.

Про це він сказав під час презентації річного звіту з оцінкою ситуації у четвер, 14 березня.

Столтенберг зазначив, що надана країнами-членами НАТО безпрецедентна допомога для України допомогла їй вистояти як суверенній незалежній державі.

“Але Україна потребує ще більшої підтримки, і ця підтримка потрібна зараз. В українців не закінчується хоробрість, але закінчуються боєприпаси. Усі разом ми маємо спроможності для того, щоб надати Україні те, чого вона потребує, а зараз ми маємо проявити політичну волю для того, щоб зробити це. Усі союзники мають глибше зазирнути у склади і постачати швидше. Кожен день затримки має реальні наслідки на полі бою в Україні”, – наголосив генсек НАТО, його цитує “Європейська правда”.

“Зараз дуже важливий момент. І було би тяжкою історичною помилкою допустити, щоб Путін взяв гору”, – підкреслив Столтенберг.

Як писала “Новинарня“, дві третини громадян у країнах-членах НАТО вважають, що їхні уряди мають продовжувати підтримувати Україну.

Читайте також:
Столтенберг відповів, чи відправлятиме НАТО війська в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна