Дві третини громадян країн НАТО підтримують подальшу допомогу Україні

Дві третини громадян у країнах-членах НАТО вважають, що їхні уряди мають продовжувати підтримувати Україну.

Такі результати опитування на замовлення Альянсу озвучив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час презентації річного звіту з оцінкою ситуації у четвер, 14 березня, повідомляє “Європейська правда”,

Столтенберг зазначив, що дослідження громадської думки засвідчують високу підтримку подальшої допомоги Україні.

“Загалом у країнах НАТО дві третини опитаних хочуть, щоб їхні країни продовжували підтримку України. І це важливо, адже країни НАТО надають 99% усієї військової допомоги”, – зазначив генсек.

Він нагадав, що протягом 2023 року союзники продовжили надавати Україні різноманітну військову допомогу, а окремі країни вперше надали далекобійні ракети та ухвалили рішення про передачу винищувачів F-16, і загалом минулий рік започаткував низку “коаліцій” союзників для надання Україні тих чи інших видів озброєння.

Доповнено. В опублікованому згодом тексті звіту зазначається, що загалом за продовження допомоги Україні виступають 63% опитаних. З них “однозначно за” – 30%, скоріше підтримують допомогу Україні – 33%, а більшою чи меншою мірою проти – сукупно 28%. Досить значний відсоток і тих, хто не визначився з думкою (9%).

Результати цього ж опитування засвідчили, що лише 13% американців проголосували би проти вступу у НАТО, якби їм потрібно було ухвалювати  таке рішення на момент опитування.

Читайте також:
Столтенберг відповів, чи відправлятиме НАТО війська в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна