Росія атакувала чотири ТЕЦ в трьох областях: серйозно пошкоджено обладнання, є постраждалі. ОНОВЛЕНО

оновлено

У ніч на 27 квітня Росія атакувала чотири теплові електростанції в Дніпропетровській, Івано-Франківській і Львівській областях.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, є пошкодження обладнання. На одному з об’єктів поранено начальника зміни — енергетик отримав контузію.

Наслідки атак уточнюються. Триває робота над їх ліквідацією.

У ДТЕК уточнили, що пошкодження обладнання — серйозні. Загалом же з початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 170 разів.

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, Львівщину ворог атакував з 03:58 по 06:02. Область пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами “Кинджал”. Три крилаті ракети воїни ПвК “Захід” збили.

Під обстрілами опинилися два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування. Жертв, постраждалих, руйнувань житлової інфраструктури немає. Системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі. Про аварійні відключення електроенергії наразі не йдеться. Втім, зважаючи на загальну ситуацію, Козицький закликав жителів області заощаджувати електроенергію.

Як повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, об’єкт критичної інфраструктури на Франківщині також став ціллю ворога. Унаслідок удару виникла пожежа, до ліквідації якої були залучені відповідні служби. На щастя, обійшлось без постраждалих.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, на Дніпропетровщині ворог атакував енергетичні об’єкти в Дніпровському та Криворізькому районах. Сталося займання. Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі.

Згодом Лисак повідомив про ще одного постраждалого внаслідок ракетної атаки — 45-річного потерпілого госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Читайте також:
Росія завдала комбінованого удару 34 ракетами: у Повітряних силах назвали кількість збитих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна