“Іноді я фотографую війну”: у Києві відкрилася виставка Максима Кривцова “Далі”

фото: Ірина Семеняка

У київському просторі PEN Ukraine відбулось відкриття фотовиставки Максима Кривцова “Далі” — військовослужбовця, громадського активіста, поета та фотографа, який загинув у січні 2024 року на Харківщині.

На відкритті виставки поезію Максима Кривцова читали військовослужбовець, телеведучий, актор, кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв (“Хайтарма”, “Кіборги”, “Захар Беркут”, “Інший Франко”) та акторка Анастасія Карпенко (“Я і Фелікс”, “Перевізниця”, “Як там Катя?”). Пісні на вірші Максима виконали Данило Гайдамаха, Арсен Горбач, Oohla та Марія Поровчук. Говорила Максимова мама Надія.

Виставка запрошує нас у підрозділ добровольця ЗСУ Максима Кривцова, який загинув у віці 33 років 7 січня 2024-го.

“Проживіть у підрозділі Максима весну, літо, осінь та зиму, побудьте поряд з його побратимами. Тут можна побачити й відчути, як протягом року змінюється життя та побут військових. У яких умовах доводиться їм спати, їсти, працювати. Кожна фоторобота має свою атмосферу, яку створюють люди — хоч на фото їх може й не бути”, – зазначають організатори з PEN Ukraine.

Максим Кривцов. Фото на виставці

Максим Кривцов у книжці

Фото Максима Кривцова на виставці

Мама Максима Кривцова на відкритті виставки

Ахтем Сеітаблаєв на відкритті виставки

Виставка влаштована на волонтерських засадах. Кошти із благодійних вечорів спрямовані в фонд родини Максима Кривцова. Основна мета подій – збереження пам’яті про Максима.

Його збірка віршів “Вірші з бійниці”, яку Далі особисто не встиг презентувати, увійшла в топ книг книгарні “Сенс”, а також до списку найкращих українських книжок 2023 року за версією ПЕН.

Збірку віршів можливо придбати на виставці в PEN Ukraine (вул. Лук’янівська, 14а).

Читайте також:
Видавництво “Наш формат” оголосило про шляхетний розподіл виручки від продажу книги загиблого Максима Кривцова. І надрукує додатковий наклад

Командир роти Роман Кулик на засніженій позиції читає вірш загиблого Максима Кривцова. ВІДЕО

Тепер він розквітне фіалкою. У Києві попрощалися з поетом і воїном Максимом Кривцовим “Далі”. ФОТОРЕПОРТАЖ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна