“Щось новеньке”: російські окупанти намагалися штурмувати острів Нестрига на гідроциклі

Російські військові здійснили чергову спробу захоплення острова Нестрига на Херсонщині, використавши для штурму гідроцикл.

Про це в середу, 8 травня, заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчук в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Вони вже гідроцикл застосували. Це щось новеньке. Але це їм так само не допомогло. Кількість людей в російській формі із засмагою синього кольору на березі цього острова лише зростає, тому що вони вимушені штурмові дії проводити з води, а це відкрита місцина і там це набагато складніше”, — зазначив Плетенчук.

Також він спрогнозував, що спроби штурму острова не припиняться, а росіяни застосовуватимуть для цього все більшу кількість техніки.

“Для них це і в пропагандистському сенсі втрата, і в тактичному. Тому що це правий берег. І вони собі хочуть такий собі маленький плацдарм там”, — наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Читайте також:
Російські війська зосередили атаки на Авдіївському та Бахмутському напрямках: у Генштабі розповіли подробиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна