Почастішили випадки скидання росіянами авіабомб на свою ж територію: у Повітряних силах назвали причини

Російська авіація скидає бомби на свою ж територію через низку причин, серед яких — помилки пілотів, а також поломки літаків.

Про це в середу, 8 травня. заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Це може статися з низки причин — це може бути як людський фактор — помилка пілота чи обслуговуючого персоналу, який приєднував цю бомбу”, — зазначив Євлаш.

Ще однією з причин. за словами речника Повітряних сил, можуть бути дефекти самого літака, зокрема зношеність борту.

“Це може бути безпосередньо під час заходження на удар, коли літак розганяється і скидає КАБ  — і він в якийсь момент може від’єднатися. Це буває так — ми це бачимо вже не перший раз. Росіяни самі обрали цей шлях — і зараз ці бомби падають на їхні ж голови”, — наголосив Євлаш.

Як писала “Новинарняраніше, 4 травня під час бомбардування Харківщини російський літак впустив КАБ на житловий квартал Бєлгорода, пошкодивши 30 будинків.

7 травня російський телеграм-канал ASTRA з посиланням на власні джерела оприлюднив інформацію про те, що російський літак скинув авіабомбу на село Воронцовка Краснодарського краю.

За підрахунками цього ж телеграм-каналу, лише протягом березня-квітня цього року військово-космічні сили РФ впустили на прикордонні території понад 20 авіабомб.

Читайте також:
Під час бомбардування Харківщини російський літак впустив КАБ на житловий квартал Бєлгорода: пошкоджено 30 будинків, є постраждалі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна