Словаки зібрали гроші на закупівлю близько 2700 артбоєприпасів для України

Словаки зібрали понад 4 млн євро на снаряди для Збройних сил України в рамках чеської ініціативи. На цю суму можна закупити  2692 артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє чеське видання České noviny з посиланням на організаторів збору коштів.

Меморандум про закупівлю боєприпасів у рамках словацького збору буде підписано у травні. Боєприпаси мають надійти в Україну не пізніше кінця літа цього року.

Як писала “Новинарня“, акція зі збору коштів на закупівлю артснарядів для України стартувала у квітні – як протест проти позиції проросійського прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Після вступу на посаду минулого року він відмовився надсилати військову допомогу Україні.

На початку акції організатори ставили собі за мету зібрати 1 млн євро, проте це вдалося зробити менш як за два дні. Акцію зробили безстроковою.

Читайте також:
Президент Румунії заявив про готовність обговорити передачу Україні ЗРК Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна