“Тримаємо Часік: Сенцов показав фото з Часового Яру

Відомий кінорежисер і громадський діяч, колишній політв’язень Кремля, військовослужбовець ЗСУ Олег Сенцов показав фото з Часового Яру на Донеччині, за який зараз тривають важкі бої.

Світлину він опублікував у понеділок, 29 квітня.

“Тримаємо Часік”, – підписав він селфі на фоні напів зруйнованого житлового будинку.

Олег Сенцов на війні

З початку повномасштабного вторгнення РФ відомий кінорежисер, колишній політв’язень Кремля, громадський діяч із Криму став до лав 204-го київського батальйону тероборони ЗСУ і пройшов уже чимало гарячих точок фронту.

У травні 2022 року він розповів, що пережив найстрашніший день на війні: коригував арту, зазнав контузії, втратив командира.

Надалі Олег перевівся до новоствореної 47-ї механізованої бригади “Магура”, що воює на Запорізькому напрямку.

Улітку 2023 року підрозділ Олега Сенцова бере участь у наступі на Запорізькому напрямку в лавах 47-ї механізованої бригади ЗСУ “Магура”. У червні його підрозділ ціною втрат здобув визначений рубіж, хоча їхня машина була підбита.

Як інформувала “Новинарня“, 5 червня Олегу Сенцову присвоїли перше офіцерське звання – молодший лейтенант. Спершу він командував взводом, а з початку осені 2023-го очолив штурмову роту.

8 липня Сенцов отримав контузію у близькому бою під час наступальних дій.

Після цього Сенцов мав короткострокову відпустку, їздив до Києва, де 14 липня на прийнятті посла Франції в Софійському заповіднику отримав Орден Почесного легіону.

17 липня Сенцов зазнав другого поранення за останні вісім днів (уламкового).

10 вересня Сенцов зазнав контузії під час боїв біля Роботиного.

19 жовтня Олег Сенцов повідомив про четверте поранення на фронті.

Читайте також:
“Броньовик приліг відпочити”: 92-га бригада показала, як її бойові медики працюють на евакуації в умовах осіннього бездоріжжя. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна