Командир взводу Олег Сенцов зазнав біля Роботиного чергової контузії. Але взяв позицію

Відомий кінорежисер і громадський діяч Олег Сенцов, який зараз служить в ЗСУ та командує взводом у 47 омбр “Магура”, зазнав чергової контузії під час бойових дій на Запорізькому напрямку.

Як передає “Новинарня“, про це він написав у фейсбуці в неділю, 10 вересня.

“Зі мною все добре. Дякую тим, хто підтримував мене та мою родину в цей складний час. Чергова позиція взята. На жаль, цього разу не обійшлося без втрат. Багато поранених: уламки та кульові. Мені пощастило – легка контузія та знов надрив перепонки. Госпіталізуватися нема потреби, ще багато роботи, і не тільки під Роботиним”, – розповів офіцер.




При цьому він показав на фото кулю, яка застрягла в бронежилеті.

“Кожен бій завжди здається складнішим, ніж попередній, але цей був насправді таким. На згадку про нього мені залишиться цей маленький “подаруночок”, який знайшовся в броніку вже на базі”, – написав Сенцов.

Куля з бронежилета Олега Сенцова. Фото з ФБ

Нагадаємо, 11 серпня стало відомо, що після виснажливих боїв ЗСУ заходять в село Роботине на Мелітопольському напрямку в Запорізькій області. 22 серпня з’явилося офіційне повідомлення: воїни 47-ї бригади “Магура” зайшли в Роботине та евакуйовують місцевих з-під вогню. Після цього в населеному пункті встановили український прапор. Надалі українські війська мають успіх у районах південніше Роботиного, закріплюються.

Олег Сенцов на війні

З початку повномасштабного вторгнення РФ відомий кінорежисер, колишній політв’язень Кремля, громадський діяч із Криму став до лав 204-го київського батальйону тероборони ЗСУ і пройшов уже чимало гарячих точок фронту.

У травні 2022 року він розповів, що пережив найстрашніший день на війні: коригував арту, зазнав контузії, втратив командира.

Надалі Олег перевівся до новоствореної 47-ї механізованої бригади “Магура”, що воює на Запорізькому напрямку.

Улітку 2023 року підрозділ Олега Сенцова бере участь у наступі на Запорізькому напрямку в лавах 47-ї механізованої бригади ЗСУ “Магура”. У червні його підрозділ ціною втрат здобув визначений рубіж, хоча їхня машина була підбита.

Як інформувала “Новинарня“, 5 червня Олегу Сенцову присвоїли перше офіцерське звання – молодший лейтенант.

8 липня Сенцов отримав контузію у близькому бою під час наступальних дій.

Після цього Сенцов мав короткострокову відпустку, їздив до Києва, де 14 липня на прийнятті посла Франції в Софійському заповіднику отримав Орден Почесного легіону.

17 липня Сенцов зазнав другого поранення за останні вісім днів (уламкового).

Читайте також:
Сенцов у наступі: ціною втрат зайняли рубіж, машина підбита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна