У Роботиному воїни 47-ї бригади встановили український прапор – із підписом Залужного. ВІДЕО

23 серпня, у День державного прапора, у селі Роботиному на Запоріжжі замайорів синьо-жовтий стяг. Його встановили воїни 47-ї механізованої бригади ЗСУ “Магура” на школі, зруйнованій росіянами.

Про це військові повідомили у Telegram.

Бійці розповіли, що на прапорі розписався Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“І так буде всюди! Виженемо загарбників з нашої землі, відбудуємо під мирним небом та закарбуємо назавжди героїзм наших військовослужбовців”, – ідеться в дописі бригади.

Читайте також:
Наступ на Мелітопольському напрямку: воїни 47-ї бригади зайшли в село Роботине та евакуйовують місцевих з-під вогню. ФОТО, ВІДЕО

Перед цим

22 серпня стало відомо, що воїни 47-ї механізованої бригади ЗСУ “Магура” увійшли в село Роботине, що в Запорізькій області, та евакуйовують мирних мешканців, які опинилися в зоні бойових дій.

Паралельно про те, що підрозділи 47-ї окремої механізованої бригади прорвали оборону росіян та зайшли в село Роботине на Мелітопольському напрямку, повідомила пресслужба самого підрозділу, опублікувавши відео та фото з населеного пункту.

“Два місяці запеклих боїв й бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів! Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі”, – ідеться в дописі 47 омбр у фейсбуці.

Читайте також:
Аеророзвідники показали вдале полювання на ворожі бронемашини під час боїв за Роботине. ВІДЕО

Наступ на Таврійському напрямку

Приблизно 4-5 червня, на тлі очікувань великого наступу, Збройні сили України почали “розвідку боєм” на Токмацькому та загалом Таврійському напрямку. У соцмережах з’явилися фото кількох втрачених бронемашин “Бредлі” і танків “Леопард”. Водночас ішлося про значні втрати російської армії.

11 червня ЗСУ повідомили про звільнення смт Благодатне, а наступного дня – села Сторожеве Волноваського району Донецької області (Великоновосілківська селищна громада, неподалік від адмінмежі із Запорізькою областю), які перебували в окупації з березня 2022 року.
Також у цьому районі, на колишньому Времівському виступі, вже деокуповано села Нескучне та Макарівка.
12 червня з’явилося офіційне підтвердження деокупації 4 червня села Новодарівка, що в Малинівській сільській громаді Пологівського району Запорізької області, поруч з адмінмежею з Донецькою областю, села Левадне далі на південь, а також села Лобкове на напрямку Токмака.
26 червня було оголошено про те, що ЗСУ також визволили село Рівнопіль поруч із Благодатним. Надалі наступ сповільнився.

Про звільнення наступного села на колишньому Времівському виступі – Старомайорське – українська влада заявила 27 липня. Його “протискали” в умовах “тотального мінування” майже два тижні, і росіяни надалі чинили запеклі спроби відбити Старомайорське.

16 серпня ГШ заявив про звільнення селища Урожайне, яке розташоване поруч зі Старомайорським, на схід від нього.

Відтак, за офіційними даними, на Таврійському (Бердянському) напрямку деокуповано десять населених пунктів.

Село Роботине на Меліпопольському напрямку, за яке тривають бої вже понад два місяці, може стати 11-м звільненим у ході наступу.

Дивіться також відео “Новинарні“:
Як морпіхи 35-ї бригади братимуть лінію Суровікіна: репортаж зі Старомайорського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна