Контрнаступ на Донеччині: ЗСУ звільнили Сторожеве. ВІДЕО

Збройні сили України звільнили село Сторожеве Донецької області (на Таврійському напрямку), яке перебувало в окупації з березня 2022 року.

Про це вранці в понеділок, 12 червня, повідомила 35-та окрема бригада морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Остроградського.

“Одеські морпіхи в рамках контрнаступальних дій звільнили село Сторожеве Донецької області, яке знаходилося в окупації з березня 2022 року. В результаті зачистки населеного пункту було знищено біля півсотні рашистів, чотирьох взято в полон. Сьогодні державний прапор знову майорить над Сторожовим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю”, – йдеться в повідомленні.

Захисники опублікували відео зі звільненого населеного пункту.

Про деокупацію Сторожевого також повідомили Об’єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку та заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Сторожеве — село Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області. Воно розташоване північніше смт Благодатне, про звільнення якого ЗСУ повідомили вранці 11 червня. Також у цьому районі вже деокуповано села Нескучне та Макарівка.

Село Сторожеве зараз так виглядає на мапі бойових дій:

Читайте також:
Подробиці визволення ЗСУ селища Благодатне: хитрість із гранатометом, замкомбрига в бою, зачистка росіян, які не здавалися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна