Подробиці визволення ЗСУ селища Благодатне: хитрість із гранатометом, замкомбрига в бою, зачистка росіян, які не здавалися

У штурмовій групі 68 оєбр, яка з боєм звільнила селище Благодатне на Таврійському напрямку, брав участь заступник командира бригади. А щоб придушити вогневу точку росіян у будівлі школи, наші воїни вдалися до військової хитрості з гранатометом.

Як передає “Новинарня“, про це в ефірі національного телемарафону в неділю, 11 червня, розповів речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Він офіційно підтвердив звільнення селища Благодатне Волноваського району Збройними силами України.

“Зробили це воїни 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Операція була успішною, у взаємодії з сусідніми підрозділами сил Таврійського напрямку”, – сказав речник.

“Перша штурмова група мала на меті оволодіти сільським клубом. І паралельно точилися бої за школу – саме там вороги мали добре продуману вогневу точку. У першій штурмовій групі – на клуб – брав участь і заступник командира бригади. Він, так би мовити, особистим прикладом вів за собою.

Загарбники впиралися до останнього. Наші воїни застосували певну кмітливість – за допомогою гранатомета зробили в стіні клубу пролам. У цю діру зайшла група на захоплення. Далі відбувалася зачистка. Взяли в оточення групу ворогів і запропонували здатися. Щодо тих, хто відмовився це робити, відбулася зачистка”, – розповів представник об’єднаного пресцентру.

За словами Шершня, одночасно з цим було подавлено вогневу точку в школі та захоплено будівлю школи.

Речник повідомив, що в ході цієї операції вдалося взяти в полон шістьох ворогів. Серед них – двоє російських військовослужбовців, а також представники так званого “МВС ДНР”.

Прапор України у Благодатному встановив боєць на псевдо “Олімп”.

Цікаво, що бійці 68 оєбр придбали цей прапор, в місті Курахове Донецької області, по дорозі на бойове завдання.

Зі слів Шершня, українське населення Благодатного чекало на звільнення. І коли після зачистки селища від росіян люди побачили синьо-жовтий прапор та наших бійців, “вийшли, обнімалися, були сльози – дуже щемливий момент”.

“Саме такі миті створюють велику подальшу мотивацію, щоб просуватися далі”, – зауважив Шершень.

Також речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку підтвердив, що для того, аби не допустити прориву своїх оборонних укріплень, російські окупанти – після Каховської ГЕС – вчиняють підриви менших водосховищ і дамб, зокрема на Новопавлівському відрізку. Так, ворог підірвав дамбу біля населеного пункту Новодарівка. Це призвело до затоплення обох берегів річки Мокрі Яли.

Однак, як наголосив Шершень, на перебіг наших контрнаступальних дій це не впливає, “ми провадимо далі”.

Скріншот із мапи DeepState станом на 11 червня 2023 року

Нагадаємо, 11 червня 68-ма окрема єгерська бригада ЗСУ імені Олекси Довбуша повідомила про звільнення смт Благодатне Великоновосілківської селищної громади Донецької області (Таврійський (Запорізький) напрямок) та поширила звідти відео.
При цьому російські джерела сповіщають про те, що їхні війська залишили також сусіднє село Нескучне.

Читайте також:
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється, на Донбасі відбулося 35 боєзіткнень, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна