ЗСУ звільнили село Старомайорське на Донеччині. ВІДЕО

Увечері в четвер, 27 липня, українське керівництво підтвердило звільнення села Старомайорське в Донецькій області.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський та опублікував відео зі зверненням воїнів із деокупованого села.

“Наш Південь! Наші хлопці! Слава Україні!” – написав Зеленський.

Один із бійців каже, що село звільнила 35-та окрема бригада морської піхоти ВМС ЗСУ та добровольчий батальйон “Арей”.

Село Старомайорське на мапі DeepState станом на вечір 27 липня 2023

Старомайорське — село Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області, в основі колишнього Времівського виступу, який у червні деокупували Сили оборони України в результаті наступу.

Напередодні

25 липня речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень заявив, що українські війська просунулися на 500 метрів вздовж лінії фронту до 750 метрів у глибину противника в районі села Старомайорське на Донеччині.

Військовослужбовець ЗСУ Олександр Войтко в ефірі телеканалу “Еспресо” зазначив, що в цьому районі тривають бої.

Наступного дня, 26 липня, пресслужба Командування ССО ЗСУ заявила, що російські десантники із 247-го парашутно-десантного полку поповнили лави полонених під час зачистки села Старомайорське в Донецькій області воїнами Сил спецоперацій ЗС України.
Згідно з підписом під відео, підрозділ ВДВ окупантів базувався в селі Старомайорське. На його ліквідацію висунулися воїни тактичної групи 3-го окремого полку спецпризначення ССО ЗСУ. Оператори-спецпризначенці виявили та заблокували ворога, зав’язався бій, під час якого окупанти були змушені здатись.

“Під час зачистки населеного пункту група ССО України виявила штабну документацію одного з батальйонів 247-го парашутно-десантного полку РФ. Також у телефоні одного зі знищених окупантів виявили список, в якому зафіксовано чималі втрати цього підрозділу”, – розповіли наші “специ”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.