Під час зачистки Старомайорського бійці ССО змусили здатися російських десантників

Російські десантники із 247-го парашутно-десантного полку поповнили лави полонених – під час взяття і “зачистки” села Старомайорське в Донецькій області воїнами Сил спецоперацій ЗС України.

Про це в середу, 26 липня, інформує пресслужба Командування ССО ЗСУ.

Згідно з цим повідомленням під відео, підрозділ ВДВ окупантів базувався в селі Старомайорське на Донеччині. На його ліквідацію висунулися воїни тактичної групи 3-го окремого полку спецпризначення ССО ЗСУ. Оператори-спецпризначенці виявили та заблокували ворога, зав’язався бій, під час якого окупанти були змушені здатись.

“Під час зачистки населеного пункту група ССО України виявила штабну документацію одного з батальйонів 247-го парашутно-десантного полку РФ. Також у телефоні одного зі знищених окупантів виявили список, в якому зафіксовано чималі втрати цього підрозділу”, – розповіли наші “специ”.

Старомайорське — село Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області, в основі колишнього Времівського виступу, який у червні деокупували Сили оборони України в результаті наступу.

Нагадаємо, 25 липня стало відомо про успіхи ЗСУ біля Старомайорського – наші війська просунулися на 750 метрів углиб ворога.

На мапі DeepState село Старомайорське 26 липня 2023 року ще позначено як контрольоване окупантами, але відео ССО підтверджує, що село вже зачищається Збройними силами України, при цьому воно дуже поруйноване.

Село Старомайорське на мапі DeepState станом на 25 липня 2023

Читайте також:
Успіх ЗСУ в районі Старомайорського та невдача ворога біля Роботиного: ГШ переповів про ситуацію на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна