Успіх ЗСУ біля Старомайорського: просунулися на 500 метрів уздовж лінії фронту та до 750 – углиб ворога

Українські війська просунулися на 500 метрів вздовж лінії фронту в районі села Старомайорське на Донеччині. Окрім того, наші воїни просунулися до 750 метрів у глибину противника.

Про це 25 липня повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону, передає “Укрінформ“.

Старомайорське — село Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області.

Село Старомайорське на мапі DeepState станом на 25 липня 2023

Військовослужбовець ЗСУ Олександр Войтко в ефірі телеканалу “Еспресо” зазначив, що в цьому районі тривають бої.

“Перебуваю на напрямку Велика Новосілка – Вугледар. Біля Великої Новосілки тривають бої по лінії Приютне – Старомайорське. Це важлива захисна лінія російських окупантів. Наші підрозділи намагаються її прорвати. Намагаються звільнити ці населені пункти, щоб мати можливість далі рухатися на південь”, – сказав Войтко.

За словами військовослужбовця, біля Вугледара також тривають позиційні бої і контрбатарейна боротьба.

“Поки ЗСУ там не мають значних просувань. Тому що ворог стягнув під Вугледар значні сили, щоб не допустити просування наших підрозділів до Волновахи, яка є важливим транспортним вузлом для них. Але робота ведеться, вороги знищуються й на цьому напрямку, щоб була змога у майбутньому просуватися вперед”, – зауважив Войтко.

Шершень додав, що на Мелітопольському напрямку, у районі Роботиного, у зв’язку зі щільним мінуванням положення українських сил – без змін.

Як писала “Новинарня“, українські війська вибили окупантів з позицій біля села Андріївка на Бахмутському напрямку у Донецькій області та ведуть наступальні дії північніше та південніше Бахмута.

За час наступу оборонці звільнили понад 192 км² території на півдні та 35 км² на Бахмутському напрямку.

Читайте також:
Зміна протимінної доктрини: проблеми мін та розмінування в умовах наступу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна