Аеророзвідники показали вдале полювання на ворожі бронемашини під час боїв за Роботине. ВІДЕО

Військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади імені Данила Апостола під коригуванням аеророзвідників 65-ї окремої механізованої бригади “Роніни” знищили дві одиниці броньованої техніки російських військ поблизу Роботиного на Запоріжжі.

Відповідні кадри воїни опублікували 22 серпня у Telegram.

“Хто взяв меч, від меча загине. Знищення двох бляшанок руснявих поблизу с. Роботине, Запоріжжя”, – написали воїни під відео.

Читайте також:
Наступ на Мелітопольському напрямку: воїни 47-ї бригади зайшли в село Роботине та евакуйовують місцевих з-під вогню. ФОТО, ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, вранці 22 серпня Генштаб ЗСУ заявив, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках, “у напрямку села Роботине мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”.

Сили оборони домоглися тактично важливих успіхів неподалік Роботиного і на заході Запорізької області, продовжуючи контрнаступ на кордоні Донецької та Запорізької областей, повідомляв напередодні також американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті 21 серпня.

“На кадрах із геолокацією, опублікованих 20 і 21 серпня, видно, що українські сили досягли центральної частини н. п. Роботине (10 км на південь від Оріхова) і прорвали частину російської оборони на південь від Малої Токмачки (9 км на південний схід від Оріхова)”, – ідеться в огляді.

Бойові дії в Роботиному тривають. За оцінками ISW, українські атаки на цій ділянці мають тактичне значення, оскільки наступ у цьому районі може дозволити українським силам обійти найщільніші російські мінні поля. Просування ЗСУ в районі Роботиного також, імовірно, спрямоване на ослаблення російських військ.

Читайте також:
Бути всередині наступу. Репортаж про війну артрозвідки 47-ї бригади “Магура” на Мелітопольському напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.